发烧论坛

发新话题 回复该主题

用发烧的精神做美食:德哥的佛山旧时香港茶餐厅。 [复制链接]

叉烧和糯米饭最吸引我。
snoopy 发表于 2018/12/5 23:46:24
是滴

我个人推荐海南鸡饭,一流,无得顶!!!!
了解最新的音响唱片资讯请关注www.hifi168.com

我个人推荐海南鸡饭,一流,无得顶!!!!
Willson 发表于 2018/12/6 13:16:51
下次就订这个!
您的时间在那里,您的成功就在那里!

下次就订这个!
eric 发表于 2018/12/6 13:28:45
约上我帮忙食,分量很足
了解最新的音响唱片资讯请关注www.hifi168.com

约上我帮忙食,分量很足
Willson 发表于 2018/12/6 13:34:50
没有问题!!!

顶佢个肺啊,好彩食佐晚。

睇来要去三次先得啰

应该叫E版组织个168专场

应该叫E版组织个168专场
Diac 发表于 2018/12/7 9:39:03

这个可以考虑一下的。

好多菜品都要预订,而且提前两天,如果贸贸然过去,只能吃到现售的了?德哥可否公布一份菜单,标明预订时间,让吃货有备而来?

好多菜品都要预订,而且提前两天,如果贸贸然过去,只能吃到现售的了?德哥可否公布一份菜单,标明预订时间,让吃货有备而来?
sczzz 发表于 2018/12/10 11:41:30

这是德哥在微信给我的回复:
其实真正既私房菜,第一个条件系冇菜单,第二就系由客人讲佢要食咩两种,你去订个私房生日蛋糕,唔会问佢你识整咩蛋糕,而系你讲你既要求,对方就会尽力做好比你,呢个先系私人订制既方式。所以希望可以你帮忙向网友解释一下,因为现时呢便连大型大排档都叫私房菜!
另一种就系,客人讲预算同人数,有咩喜好,我地度好菜单比佢参考。又或者客人定一两个自己想食既菜式都得!
因为如果菜单写梅菜扣肉或者咕噜肉,唔写做法,我睇到都唔会订啦,但系冇一张菜单可以列明每道菜既艰难做法!
反正主打系六十至八十年代,怀旧香港粤菜,东南亚菜同法餐同样出色!
所以我就话呢个厨师系国宝级,识整咁多菜,亦因为遇到佢,我先会开一间咁既饭堂!

看看E版拍的相片就有食欲了,如果有机会一定去品尝一下。

红豆沙一流
请关注,评论,转发
发新话题 回复该主题